Toborzás 2008

2008.09.21. 13:15

Kedves Olvasóink, Cserkésztestvérek!

 

Az elmúlt két hét kemény munkáját siker koronázta, ugyanis szombaton a csapat életében talán először megtartottuk TOBORZÓNAPunkat.

Nagyon jól sikerült , és közel 40 gyermek jött el a szüleivel. A nagyterem megtelt és sokaknak ülőhely sem maradt. AZ MC szavai után Bárdos Eszter parancsnok (mb.) szólt az egybegyűltekhez, pár bíztató szót: lám itt vagyunk huszonegynéhány évesen is, szóval nem olyan rossz dolog a cserkészet....

A megnyitó keretében megnéztük a TOBORZÓFILMet, majd az újoncok segítségével felállítottunk egy M63-at. Öröm volt látni azt a lekesedést amit a csivitelő gyerekek hoztak az otthon ódon falai közé. Nem hátrány, ha kapásból úgy indulnak neki a cserkészetnek, hogy tudnak katonai sátrat állítani. Közben a lányokat akiket (számomra érthetetlen módon nem kötött le a sátorállítás) a hátsó udvarba vonultak játszani a hideg ellen.

Mire a fiúk felállították a sátrat, kellően átfagyott mindenki, így nagyon jól esett a meleg tea a nagyteremben.

Kipirult arcok, ragyogó szemek és várakozástól vibráló hangulat-ez előzte meg a számháborút.

Marci jóvoltából a fiúk terepszínűre lettek festve-a lányok kihagyták. Két csapatra osztódtunk és csakhamar elindult sz "öldöklés". Két csapat egymásnak feszült, majd a kezdeti félénkséget felváltotta a féktelen harcikedv... Hullotak a fejek, de mivel a cserkészet vallásos mozgalom ezért senki nem halt meg örökre. Új számmal mindenki feltámadhatott.

Talán a piros csapat kerekedett felül , de igazából döntetlenre végződőtt a harc. Így volt igazságos, hiszen mindkét csapat meglepően jól és leleményesen játszott.

Hála a konyhatündéreknek a krumplis tészta is az asztalra került hamarosan. Gyerekek körülülték az asztalt , de ki kellett hozni a két sörasztalt, hogy elférjenek. Csodálatos látvány volt, ahogy a 35 gyerek kanalazza a meleg krumplistésztát és két kanál közt a számháború eredményeit-élményeit vitatják....

Az ebéd utánra maradt, hogy az őrsök megalakuljanak. Sikeresen megaslakult egy kiscserkész lány, egy kiscserkész fiú (talán kettő lesz belőle) és egy újonc lány őrs!

Köszönet mindenkinek, hogy eljött. Külön köszönet a gyerekeknek, hogy egy nagy adag lelkesedést és szeretetet kaptunk ,már most tőlük. Köszönet a szülőknek, hogy időt szakítottak ránk és eljöttek. Köszönet a csapat tagjainak, hogy levezényelték a napot!

Hajrá 217! Jövőre ugyanígy, ugyanitt mégtöbben!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr65675677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanna 2008.09.22. 18:12:20

jön még két kislány az őrsömhöz:):):):)igy már heten vannak!:):):)
süti beállítások módosítása