Az egyik bejegyzés arról szólt, hogy hogyan is pakoljunk be a táskánkba. Azonban, hogy ezeket a dolgokat el tudjuk csomagolni, meg is kell venni őket. De a vásárláskor felmerülnek a kérdések, hogy Hol? Mennyiért? Milyet?

 

A mai bejegyzésben próbálok néhány jó tanáccsal szolgálni. Ez a téma a portyán is szóba került és nem egy ember véleményét hallgattam meg a témában. Amit általánosan ellehet mondani, hogy mielőtt bármit vennél, alaposan nézz körül. Több túrabolt is van a városban, úgyhogy mindenképp érdemes körülnézni, mert könnyen kifoghat az ember egy akciót. Az őrsvezetőd vagy egy másik vezetőt is érdemes megkérdezni, hogy ő az adott felszerelés beszerzésére melyik boltot javasolja. A másik, hogy ameddig növésben vagy, addig fölösleges drágán megvenni, mondjuk egy kabátot, amit jövőre lehet, hogy kinősz.

Ha már megvan, hogy hol akarod megvenni, akkor se csináld azt, hogy bemész, és rögtön megveszed. Mindenképp érdeklődj a termékről. Lehet, hogy olyat tudsz meg, ami bizonytalanná teszi a megvételt (például meglátsz egy hálózsákot, ami feleakkora mint a mostani és még akciós is, de nem biztos, hogy neked jó mert a hő tartománya nem megfelelő és ha ezt előtte nem nézed meg rendesen, akkor csak fölösleges pénzkidobás volt) . Még azért is érdemes kérdezni mert az eladó lehet, hogy mutat egy a célnak jobban megfelelő terméket.

Mindig felmerül a kérdés, hogy mennyiért vegyek. Én úgy gondolom, hogy néha érdemesebb befektetni és a drágábbat megvenni, ha tudjuk, hogy jó a minősége. Mert lehet, hogy harmadannyiért kapunk mondjuk egy bakancsot, de lehet, hogy ez beázik, fázik benne a lábad, kényelmetlen és hasonlók és lehet, hogy nem is bírja annyi ideig.

Összegzésképpen, mindig alaposan nézz körül, figyelj a részletekre és gondold végig, hogy kell-e neked egyáltalán, mennyire van szükséged rá és milyen gyakran.

„Az ember legnagyobb hatalma a választás lehetőségében rejlik.”Joseph Murphy

Szerző: BicskáS

2 komment

Címkék: Tanács

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr864050998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arato.mate 2012.02.04. 11:18:20

Azért szerintem vannak olyan dolgok amik olcsóbb és jobb is. Nem mindig a drágább a jobb.

BicskáS 2012.02.04. 11:22:55

Igen ezt elismerem, ezért is írt azt, hogy akkor érdemesebb a drágább ha mindenképp jó a minősége és sokáig bírja.
süti beállítások módosítása