Délutáni és hétvégi elfoglaltságokból rengeteget találhat az ember. Van, mozgós, van, olyan, aminél maradandót alkot az ember és van, olyan is aminél csak jót szórakozunk. Bármilyen is a hobbink a legfontosabb, hogy élvezzük.

 

Vannak olyan hobbik, amiket egy idő után abbahagyunk, de vannak olyanok is amelyek végigkísérik életünket. Ezek legtöbbször pedig életünk szerves részét képezik. Erre nagyon jó példa a cserkészet. Az elején tényleg csak hobbi, őrsikre járunk, néha kirándulni, nyaranta pedig egy tábor.  De később vezetők vagy roverek leszünk és a társaink pedig közeli barátaink lesznek, akikkel nem csak hetente egyszer találkozunk, hanem többször is összefutunk, akár billiárdozni, megnézni a filmet, vagy csak szimplán beszélgetni. Így lesz a hobbiból lassan életstílus.

De vannak olyanok is, amelyek tényleg arra jók, hogy eltöltsük velük az unalmas órákat. Erre sok példát lehet hozni. Ott az olvasás, a makett építés, horgászás vagy egy könyv írása. De ezekre is szükség van, hiszen mindegyik fejleszti valamilyen képességünket.

Arra viszont figyeljünk, hogy helyesen osszuk be az időnket. Tehát például a sportolás ne menjen a tanulás rovására, mert ez később nagyon visszaüthet. Valamint, mindig gondoljuk meg, hogy milyet választunk.

Viszont a fontosnak tartom, hogy találjunk magunknak valamilyen olyan hobbit, amiben örömünket leljük. Ezáltal vezethetjük le fölösleges energiánkat, vagy élhetjük ki kreativitásunkat.

„A fontosnál fontosabb dolgokat lehet együtt is csinálni. (...) Úgymint szerelem, család, hivatás, hobbi. Ezt így nevezik: Élet.”Vavyan Fable

Szerző: BicskáS

Szólj hozzá!

Címkék: hobbi

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr774220728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása