Nos, itt egy újabb szombat, de most már egy visszaszámlálás is elindult, hiszen 1 hét múlva portya! ( Ez előző bejegyzésben megtalálható a portya levél!)  Már mindenki örül és vágyakozik. Esetleg már a készülődés is elkezdődött. Gondolom, már mindenki tervezi, mit hozz magával, milyen finomabbnál, finomabb szendvicseket fog majd megenni, esetleg kipróbálja az új kabátját vagy újra kezébe veszi az elemlámpáját.


 

De még mielőtt idáig eljutnánk, be is kell pakolni a táskába, méghozzá úgy, hogy elférjünk, és lehetőleg ne szakadjon szét a táska vagy le a vállunk. Ez lesz az első tanácsokkal szolgáló bejegyzés és mivel ez olyan, amit elég gyakran használtok, remélem, mindenki figyelmesen olvassa majd el.

Miért is erről írok? A válasz egyszerű, egyrészt tudom, hogy nem egyszerű megtanulni normálisan bepakolni, kell hozzá idő, még belejössz. A másik meg portyákon, meg táborban nagyon sok felesleges cuccot látok nálatok és szeretnék segíteni, hogy a táskád csak fele olyan nehéz legyen.

Na akkor kezdjünk is bele. Ilyenkor mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mit? mennyit? hogyan? hova? miként?. Először is készítsd össze úgy a felszerelésedet, hogy kirakod az ágyra az összes cuccod, amit vinni akarsz. Ezután, nézd meg, hogy a portyalevélben leírtak megvannak-e. Ha ez megvan, nézd meg, hogy mi az, amit be akarnál is rakni és nagyon alaposan gondold át, hogy tényleg szükséged van e rá. Például egy mobiltöltőt fölösleges magatokkal hozni, hiszen a mobiljaitok úgy is ki lesz kapcsolva.  Ezt az ételnél is jól gondold át, hogy tényleg megeszel-e annyit, kell e annyi édesség mert ezek is mind nagyon sok helyet elfoglalnak.

Na, megvan, mit hozz magaddal. Akkor jöhet a bepakolás, próbáljátok meg a nehéz dolgokat inkább a táska aljára rakni, valamint ha folyadékot rakjátok be akkor azt egy zacskóba nehogy kifolyón. Következhetnek a ruhák, itt arra ügyeljetek, hogy minél jobban kihasználjátok a helyet, tehát ha a póló mellé befér egy zokni, akkor rakd be! Ha beraktad a ruháidat érdemes kézzel vagy akár lábbal ezeket lenyomni, mert ezzel akár több centi helyet is nyerhetsz. Mindig legyen nálad tartalék zacskó! Ennek több oka is van, ha esetleg esik, és valamelyik ruhád elázik, akkor ebbe bele tudod rakni, valamint ebbe lehet a szennyes ruhát gyűjteni, így az nem keveredik a tisztával.

De mit kezdjek a kisebb dolgokkal? Erre azt javaslom, hogy mindenképp valamelyik zsebbe rakd, de lehetőleg olyanba ahonnan nem tudják könnyen kilopni. A táska oldalára, pedig ha lehet, minél kevesebb dolgot rakjatok, mert itt nagy a veszélye annak, hogy valami leesik és elhagyod.

Összegzésként pedig annyit mondanák, hogy minden ott dől el, hogy mit és mennyit akarsz bepakolni, tehát tényleg nagyon gondold meg, hogy szükséges-e az neked.  Ha bárkinek bármiféle meglátása van a témával kapcsolatban és akár ki tudná egészíteni az én általam írottakat, az nyugodtan főzzön kommentet a bejegyzéshez.

Végül pedig lenne ismét egy idézet, valamint két cserkésztörvény is, amelyek ide illenek.

A cserkész vidám és meggondolt.

A cserkész takarékos.  

„A kétségbeesett elhatározásnál sokkal többet ér a nyugodt, higgadt megfontolás.” Franz Kafka

Szerző: BicskáS

1 komment

Címkék: Tanács

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr573608857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BicskáS 2012.01.22. 21:32:41

Arról is lehet nekem írni üzenetet, hogy a közeljövőben mivel kapcsolatban adjak tanácsot. :D
süti beállítások módosítása