Cs. Barni válaszolt..

2009.01.18. 21:53

A sorozat második része. Olvassátok figyelemmel!

 

Mióta vagy cserkész?

 

1996

 

Miért lettél cserkész?

 

Először az öcsém lett újonc a csapatban, és mivel sokat mesélt az élményeiről, engem is érdekelni kezdett a cserkészet. Így kerültem egy őszi toborzónap után a Sas őrsbe. Az első pillanattól kezdve látszott, hogy a csapat egy összetartó, vidám és egymásra figyelni tudó közösség. Ez volt talán rám a legnagyobb hatással 11-12 éves koromban.

 

Mit szereszt a csapatban?

 

Nehéz lenne kiragadni dolgokat, mert ennyi év után biztosan mindenkiben kialakul egy sajátos érzés, ami a csapathoz tartozás tudatából és öröméből fakad. Nagyon jó érzés és egyben nagy felelősség is, hogy komoly múltja és hagyományai vannak a 217-nek. Büszke vagyok rá hogy a saját korunkban is folytatni tudjuk mindazt, amit egyszer elgondoltak a csapat alapítói. Jó, hogy tanulhatunk egymástól, és számíthatunk egymásra. És jó, hogy az őrsünk ennyi idő után is létezik :)
 

Milyen munkát végzel/végeztél a csapatban?

 

Jelenleg a Farkas őrsöt (kicsik és 12-en vannak) vezetem két nagyszerű segédőrsvezetővel együtt. Korábban vezettem nagycserkész őrsöt is (Puma őrs). Ezen kívül mint a vezetőség tagja, a portyák, kirándulások és táborok szervezéséből is igyekszem kivenni a részemet. Ezen kívül: a csapatért bármit!
 

Milyennek képzeled 10 év múlva a 217. KMI.-t?

 

Szeretném, ha 10 év múlva is jól működő csapat lennénk, sok-sok kicsi és nagy cserkésszel, és lelkes vezetőséggel. A világ gyorsan változik, de remélem, hogy a csapatunk 10 év múlva is azokat az értékeket fogja megtestesíteni, mint ma.

 

3 dolog, mely számodra a 217-et jelenti.

 

Barátok, élmények, értékek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr48886253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása