2011. Téli portya, 2. nap

2011.01.29. 02:17

Reggelre sajnos a mákszemnyi kályhában kialudt a tűz, így a hőmérséklet bent is egészen lecsökkent. Viszont Barni és Zalán is megérkeztek hajnalban, így már ők is részt vehettek a felmelegítő reggeli tornán. Futottunk, hajlongtunk, majd visszatérhettünk a fűtetlen szobába. Nekem mondjuk a favágás is a reggeli torna része volt. Hamar teavizet raktunk fel a kályhára, egészen hamar készen lett.

Viszonylag korán elindultunk kirándulni. A Mecsek északi oldalát hó borította és egészen hideg volt. A Gubacsos kulcsosháztól leereszkedtünk Orfűre, hogy onnan visszamehessünk fölfelé, majd az új bicikli úton araszoltunk egy darabig. Némi bóklászás után elértünk egy turistautat. A táj gyönyörű szép volt, a hó ropogott a lábunk alatt. Büdös- kútnál pihentünk egy keveset, ihattunk a forrás vizéből, de ilyen hidegben azért igazán nem volt olyan kellemes pihenni, szóval gyorsan tovább indultunk. Az úticélunk a nyári tábor helyünk volt, a Lóri - forrásnál. Még pár kilométeres gyaloglás után megérkeztünk. Az erdőben a sátrak helyei már alig látszottak, de gyorsan fel tudtuk idézni, hogy mi hol állt. Szent Suezilét is kerestük, de már elvitte a szél az örök vadászmezőkre... A nyári játékok helyszínén most is játszottunk, botladoztunk a vakond túrásokban és beleragadtunk a sárba. Igazán nagy élmény volt és még egy cöveket is találtak a Farkas őrs tagjai.

A nyári táborból már jól ismert útvonalon leereszkedtünk Orfűre, majd vissza a kulcsosházhoz (le és ismét fel...). Most nem hömpölygött a víz az úton, de a hó azért csúszott.

Szerencsére délutánra nem hűlt ki annyira a ház, mint reggelre. Viszont szembe kellett nézni a legnagyobb kihívással: gyerekek által hozott szárazbab a jeges vízben a konyhában, nem nagyon ázott és dagadt meg. Nem találtuk égen, földön sem a villany rezsót, így a kályhán főztünk mintegy 3- 3,5 órán keresztül.  A virslinek már egészen kevés idő maradt. Azért jóízűen fogyasztottuk el.

Előtte és utána sokat nevettünk a játékok közben. Az érmefeldobós játék volt a legnépszerűbb- talán.

A sok móka és kacagás után komolyabb témák következtek. A  Bi-Pi tűz két témája: Mit jelent neked a 217, és viselkedés cserkészként a mindennapokban.

Nagyon sok jó és gondolatébresztő hozzászólást hallottunk. Személy szerint nagy élmény volt hallani, hogy a fiatalabbaknak is sokat jelent a csapat és komolyan büszkék arra, hogy 217-esek lehetnek. Azt is nagyon jó volt hallani, hogy mindenki törekszik arra, hogy a mindennapokban is lássák rajta, hogy cserkész, még civilként is! Ezekben a beszélgetésekben nagyon nagy erő van!

 

Köszönet a portyáért a szervezőknek és minden résztvevőnek is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr22651593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása