Érdekes, elgondolkodtató

2008.07.30. 23:05

Szeretném, ha elolvasnátok minél többen egyik régebbi írásomat, melynek tartalmával a legmesszemenőbbekig egyetértek:)

 

 

                                                            Védd a nemzetet – Gondolkozz!!!

 

 

 Mostani írásomban semmilyen konkrétumot nem kívánok elemezni, sem pedig véleményt mondani. Cikkemnek az a célja, hogy az emberré válás egyik fontos állomására hívjam fel a figyelmet: a Gondolkodásra, és a kételkedésre!

 

 Ez a két dolog nagyon fontos tényezője a demokráciáknak, hiszen ezek nélkül a rendszer ugyanúgy diktatúra, csak a tálalás különbözik. Magyarországon- többek között- az az egyik legnagyobb probléma, hogy az emberek mindent elhisznek amit mondanak nekik, semmibe nem gondolnak bele, nem keresik az összefüggéseket. Nem is feltételezik, hogy az, amit hallanak, esetleg nem a teljes igazság, vagy egyáltalán nem is igaz.

 

 A gondolkodás az egyetlen olyan dolog, amit soha nem vehetnek el tőlünk, és amit ha jól használunk, akkor azzal tényleg jobbá tehetjük nem csak a közvetlen környezetünk, de akár a saját országunk életét is. Úgy gondolom, a gondolkodás legalább olyan fontos, mint a választójog, hiszen a döntés szabadsága csakis abban az esetben a miénk, ha képesek vagyunk a gondolkodásra. A tudás magabiztossá tesz, a gondolkodás pedig felszabadít mások véleménye alól. A tudás, és a gondolkodás egyaránt fontos, hiszen addig valóban azt fogom szajkózni amit hallok, egészen addig a pillanatig, amíg magam utána nem járok a történéseknek, hiszen onnantól már nem szorulok senkinek a befolyása alá.

 

 A kételkedés nem a gondolkodás előtti állapot, hanem a gondolkodás utáni, hiszen ha egy dologról hallok valamit, akkor megpróbálok utánajárni, ki lehetett a forrás, mi volt a célja vele, hova tartozik, és ezek után az ember jobb esetben eljut arra szintre, ahol nem hisz el mindent, amit mondanak neki. Egy demokrácia akkor válik felnőtt korúvá, ha az állampolgárok képesek arra, ami egy hosszú folyamat, nem 18 év, sokkal több, hogy a gondolkodás szabadságával élve, nem félelemben, képesek kimondani azt, amit valóban gondolnak, és nem kell a saját országukban attól tartaniuk, hogy a véleményükért bűnhődniük kell, mert az éppen regnáló kormány esetleg eltiporja egzisztenciájukat.

 Ahhoz kívánok erőt, hogy, ha nehéz is, de legyen meg bennünk a kellő akarat a gondolkodás szabadsága, és a kételkedés joga iránt, hiszen ne csak a demokráciánk legyen felnőtt korú, mi is váljunk azzá.

Válasz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr28593551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása