2008.09.12. 15:48

 

A szülőcsatorna…I.


Aki azt gondolja, hogy szülészeti kiselőadássorozattal készűltem, az nem is kapizsgál rossz helyen. Csak hogy ezúttal nem a klasszikus szülésről fogok szót ejteni, hanem a szeptember 11-ei kiscserkésztoborzásról, melynek alkalmából a Jurisicsban kezdtük meg az utunkat a szülőcsatorna felé, hiszen többállomásos toborzásunk végén fogunk kipottyanni szeptember 20-án, a nyílt napon, a csapatotthonban. Ezúttal is szeretném felkérni tapasztalt orvosok segítségét, hogy attraktív tanácsaikkal, és magatartásukkal segítsék az eljövendő szülést levezetni szeptember 20-án, 10-14 óráig a Szent István tér 6. szám alatti épületben, s 10-11 éves gyermekeiket se hagyják otthon, ha érdekli őket a cserkészet, mint élet-létforma.

 

 Ezután az intermezzo után hadd szóljak néhány szót a toborzásról is. Eme hadműveletet Bárdos Eszter vezényelte le, mint rangidős tiszt, s meg kell mondjam, nagyon bátran állta a 4.-ből verbuválódott hadsereg „rohamait”, mely rohamok a pillantásokban, és kérdésfeltevésekben realizálódtak. Elmondtuk, hogy miért jöttünk, kik vagyunk, mi a célunk, s mit szeretnénk ezzel a kis toborzással elérni. A toborzófilm külön örömet jelentett mindenkinek, látszott, ha csak a filmben látottakon múlna, mindenki sorban állna a csapatothonnál. Egy pillanatra még én is elgondolkodtam, hogy lehet, újrakezdem, de akkor nem lenne aki a kiscserkészekkel foglalkozna… A beszélgetés, filmnézés végén megtörtént a hőn áhított adatfelvétel, s az ottlévő cserkészek konstatálhatták:soha jobb kezdést, izgatottan várjuk a folytatást…(Szeretnénk köszönetünket kifejezni Sinkó Csongor barátunknak, aki annak ellenére, hogy nem cserkész, minket is ámulatba ejtve bánt a technikával, mégegyszer köszi Csongi!!!)

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr11660491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása