Az élet apró örömei...

2012.02.11. 02:17

Mai bejegyzésben, kicsit eltérek majd az előzőektől, ugyanis most egy általánosabb dologról fogok írni és már az elejére berakok egy idézetet . De természetesen a cserkészethez is hozzákapcsolom és fűződik is hozzál elég szorosan.

” Szerintem minden rosszban van valami jó, és minden jóban valami rossz. Persze ezt sokszor lehetetlen felismerni az adott pillanatban. Mi, emberek vagyunk az Élet megtestesítői. Az élet pedig mindig egyensúlyban van. Élet és halál, férfi és nő, jó és rossz, szép és csúnya, nyerni és veszíteni, szeretni és gyűlölni. Elveszteni és megtalálni.”

Cecelia Ahern

 

 

Amikor elérjük azt a kort, hogy már összetettebb és elvontabb dolgokat fel tudunk már fogni, akkor nagyon figyelünk mindenre, amit mondanak nekünk, hogy meg is jegyezzük őket. Néhány mondat jobban megragad az emberekben. Mikor mások is rájönnek, hogy elértük ezt a kort, elkezdik nekünk a közmondásokat, szólásokat és bölcsességeket mondani.  Szerintem az idézetből kitalálható mi az, ami leginkább megfogott és megmaradt bennem. Ezt alapul véve mindig próbáltam a jót keresni. Nagyon sok dologban fel tudom fedezni az örömöt és szerintem ez fontos és jó képesség. A mai világ eléggé felgyorsult. Tényleg nem tudjuk, hogy mi várható holnap, mit fedeznek föl, milyen újítás vagy esemény változtatja meg teljesen az életünket. Ezért fontos, hogy az élet minden pillanatát tudjuk értékelni.  

A cserkészetben is nagyon sok örömöt és boldogságot találok. Van amelyik kisebb van amelyik nagyobb. Ezek közül pedig nagyon sok az emlékeimben is tovább él.  Szerintem bárki visszaemlékszik egy tábortűzre a szabad ég alatt, vagy egy kirándulásra, amikor újra találkozott a többiekkel, akkor egy különleges jó érzés fogja el. De ezek már a nagyobb kategóriába tartozik. De a kisebb azok, amelyek eléggé meghatározók. Ezek nem mindig maradnak meg, de az adott pillanatban, ha felismerjük, akkor nagyon fel tudja vidítani az embert. Péntekenként elég fáradt szoktam lenni, de mikor elkezdem az őrsit és valamelyik „Bagoly” elmond egy viccet vagy csak látom őket nevetni egy játékon, az képes elűzni a fáradtságot és tudom, hogy érdemes volt felkelnem.

Az évek során megtapasztaltam, hogy nem a nagy boldogságot kell keresni, mert azt nagyon nehéz megtalálni. Aki képes megtalálni az aprókat és mindezt folyamatosan, az jut el a legnagyobbhoz. Ezeket nem csak keresni, megtalálni és átélni kell, hanem értékelni is. Fontos, hogy adjunk is. Ezt nagyon sok féleképen meglehet tenni. Néha az is elég, ha valakihez kedvesen szólunk, vagy csak megöleljük.

Összességében figyeljünk a körülöttünk lévő világra, járjunk nyitott szemmel.

 

A portyán már felajánlottam a lehetőséget, hogy ti is írhattok ide. Ez még továbbra is él. Tehát aki szeretne, az keressen meg nyugodtan akár személyesen akár az interneten.  Akár olyat is lehet, hogy többen írtok meg egy bejegyzést. Vagy ha nem szeretnétek teljes cikket, akkor akár részletet is lehet, például egy olyanhoz, mint a mostani, hogy elmondjátok melyik az az idézet, ami benneteket fogott meg.  Hozzászólásokat továbbra is várok.

Ezt a témát most eléggé röviden fejtettem ki, ha van rá igény, akkor majd lesz folytatása.

 

„Aki mindenekfölött ragaszkodik ahhoz,

hogy az élet öröm, annak valóban öröm élni.”Hioszi Tatiosz

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr714095236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása