Éjszakai túra

2008.09.22. 13:27

Szeptember 20-án a csapat kemény magja, a nagyon fárasztó toborzónap után, alvás nélkül is nekivágott az éjszakai Mecseknek. Megérdemlik, hogy nevük fennmaradjon az örökkévalóságnak:

Bárdos Eszter, Csörge Barnabás, Arató Máté, Huszka Dávid, Farkas Tibor, Cserkúthy Hanna, Kriszbacher Gergő Bicskás, Scherer Janka és bAndriska.

 

21 órakor, plusz 10 fokban találkoztunk az uránvárosi buszpályaudvaron, majd felszálltunk egy meleg buszra  és egészen az Éger-völgyig mentünk-na jó egy kicsit tovább.

Az elején egy kicsit furcsálltuk, hogy nagyon sötét van a fák alatt. Nagyon féltünk, ezért nagyon elkezdtünk sietni, melynek eredménye nagy izzadás lett. Kicsit para volt, amikor világító szempárok figyeltek az erdő mélyéről, de rendületlenül haladtunk célunk felé.

A Patacsi-mezőn a ház végtelenül félelmetes volt, azt hittük, bármikor előugorhat belőle egy küklopsz-például. Aztán a Remete-réten sem volt egy küklopsz sem-biztos nem szeretik a hideg sötétet.

Kis pihenés után megérkeztünk a Sós-hegyi kilátó lábához. Gyors fagyűjtés után Tibinek hála már ropogott is a tűz. A lányok előkészítették a hozzávalókat az éjféli lakomához: szalonna, hagyma, kenyér- minden ami egy könnyed esti evéshez kell.

Nagy lakomát csaptunk, majd volt, aki szunyókált egy kicsit a hálózsákjában , volt, aki ülve aludt, és volt ,aki ülve nem aludt. Égett bennem a vágy, hogy megörökíthessem az ott történteket, ezért én nem aludtam. Persze igazából nem tartozik a legizgalmasabb témák közé, az, hogy ki hogyan alszik. Szóval nem ebből fogok regényt írni.

Hajnali fél négy körül elindultunk vissza Uránvárosba. Hála Istennek, csak lefelé kellett menni. Viszont ez hajnalba nem is annyira egyszerű. Mivel túl jó tempóban mentünk, begyalogoltunk egészen az uránvárosi buszpályaudvarhoz. Bezárult a kör. Lassan mindenki a pihe-puha ágyában találta magát. Én személy szerint 6-kor....

Jó volt, legyen még, de akkor, amikor az éjszakai hőmérséklet nem megy 15 fok alá....

Legyünk többen legközelebb!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr6675697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanna 2008.10.06. 19:13:33

szerintem az éjszakai portyán nem volt 10 fok.......legalább is nekem kevesebbnek tűnt.....de jó volt:):):)

Cs. Barni 2008.10.06. 23:34:53

Szerintem talajmenti fagy volt, akármit is mondanak a meteorológusok.
süti beállítások módosítása