Kerületi farsang...

2011.02.24. 02:17

 Az idei évben került harmadszori megrendezésre a VI. kerület cserkészfarsangja. A kicsik és nagyon február 19-én gyűltek össze, hogy elbúcsúztassák a telet és jól érezzék magukat. Minden vidámságnak a Csontváry múzeum földszintje szolgáltatta a helyszínt.


 

 


 

 

     A kiscserkészeknek a kapunyitás délután kettőkor volt. Csapatunk a félelmetes szellemek (Grizli medve őrs) és a félelmet nem ismerő harcosok (Bagoly őrs) képviselte. Amint beléptek már indulhatott is a móka. Fergeteges játékok vártak mindenkit, így senkinek nem maradt ideje, hogy pihenjen egy kicsit, mert amint egy véget ért már jött is a következő. Mikor mindenki elfáradt egy kicsit ( vagy megsüketült a hatalmas gyerekzsivajtól), következett a jelmezverseny. Nagyon sokféle maskarát láthattunk. Voltak különféle nemzetiségek, volt egy katonai alakulat, néhány kőkemény rapper, különféle színű gumimacik( akik az előadást a közönségbe dobáltak néhány ehető gumimacit is), sőt még Babi nénivel is találkozhattunk. A zsűri tagjai között (elnöke) köszönthettük Huszár András csapatparancsnokunkat, akit persze semmi más nem befolyásolt a döntéshozatalban, csak az, hogy a legjobb jelmezek nyerjék meg a versenyt. Sajnos dobogós egyik 217-es őrs sem lett, viszont mindketten kaptak különdíjat. Az eredményhirdetés után egy újabb versenybe csöppentünk, amikor az őrsök különféle feladatokban küzdöttek meg egymással. Volt twister, lufi dobálás, pufi evés és még rengeteg hasonló játék. Itt már jobb helyezéseket értünk el. A Baglyok harmadikak, míg a Grizli medvék az első pozíciót foglalták el. A győzelem után sajnos a móka véget ért, ugyanis a kiscserkészeknek számára bezárultak a kapuk.

 Kis idővel az után, hogy a kiscserkészek elmentek, jöttek is a nagyok. A kapunyitásra már sötétedés után került sor, félhétkor. Itt nem került sor játékra, hanem a nagy létszám miatt rögtön belevágtunk a közepébe és már kezdődött is jelmezek bemutatása. Csapatunk itt is két őrssel képviseltette magát. Az indiai nők (az őzike őrs három tagja Makkos Kata, Havasi Eszter és Vannai Dalma), valamint a Görög Istenek (T.O.B.O.z őrs tagjai  Farkas Anna, Brunner Nóra, Nagypál Nóra, Kelemen Gergő, Kriszbacher Gergő)). A zsűri elnöke ismét Huszár András volt, és sajnos ismét nem sikerült dobogós helyezést elérnünk, de különdíjat azért szereztünk. A kapott okleveleket meg is lehet tekinteni az otthonban Gergő jóvoltából. Miután mindenki átvette a díjazást következett a bál. Először egy nyitótáncot láthattunk. Amiben mi is igen jelentős szerepet vállaltunk, ugyanis a 6 párból, kettő pár 217-esekből állt (Brunner Nóra-Kelemen Gergő és Nagypál Nóra- Kriszbacher Gergő). Az előadás után lehet maradni táncolni, vagy ellehetett menni társasozni, vagy a teaházba beszélgetni. A táncparketten nem maradtak sokan táncolni, de azért a 217-esek ott voltak, hogy megmutassák nem csak chachachát tudnak táncolni. Jó társaságban hamar telik az idő mondják, hát ez itt is igaznak bizonyult. Hamar elékezett a cserkészek számára a zárása ideje. A végén mindenki búsan hagyta el a helyszínt és sajnálta, hogy mennie kell.

 Fél tizenegy után már csak a vezetők maradtak. Így már a T.O.B.O.z őrs tagjai képviseltek bennünket. A program nem változott sokat, maradt a tánc, a teaház, és a társasok. Mi leültünk Beugrózni ám egyszer csak maszkos emberek tűntek föl és véletlenszerűen álarcokat raktak az emberekre. Szép lassan mindenki összegyűjt, mert következett a tombola. Miután minden tombolatárgy gazdára talált, újra megszólaltak a hangszórók. Így mivel mind együtt voltunk, maradtunk táncolni, ám hirtelen elmentek a fények és egy lány eltűnt( ez csak egy játék része még mielőtt bárki megijedne). Ezáltal kezdetét vette a nyomózos játék. Nem kellet sok idő, hogy a profi cserkész nyomózók felgöndörítsék az ügyet. A tettes elkapása után már elég későre járt így úgy döntöttünk elhagyjuk a múzeumot, nehogy mi is kiállítási darabbá váljunk. Ezzel ért véget számunkra a 2011-es VI kerületi cserkészfarsang .

 Képeket itt találhattok a farsangról:

Farsang képek

 

BicskáS

ui.: Íme a videó a nyitótáncról

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr202687989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása