Mikulás napi ajándék...

2008.12.08. 20:39

  

Tisztelt szülők, kedves gyerekek, cserkésztestvérek!

 

  Dec.6-a egy különleges nap, a szeretet különleges megnyilvánulásáé. Ekkor mindenki ünnepli a Mikulást, Télapót, és még sorolni lehetne a neveket. De ezek igazából csak gyűjtőfogalmak, a szeretet egyszavas meghatározásai. Szt. Miklós számára is a szeretet adása volt a legfontosabb, és a segítségnyújtás azok számára, akik arra rászorúlnak. A szeretet legendává vált, a legenda pedig valósággá, hogy a szívekben előkészítse a szeretni tudás, és befogadás vágyát, melyet Jézus Krisztus teljesített ki. A Mikulás ünnepét nevezhetjük a karácsony előfutárának, és egy csodálatos emberi megnyilvánulásnak, melyet a szentlélek működése gerjesztett, és Szt. Miklós által vált valósággá. Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek Áldott Ünnepeket, Sikerekben, és Szeretetben Gazdag Boldog Új Évet!

 Végh Ádám

 

Kedves mindenki! Fogadjátok sok szeretettel a Mormota őrs  mikulás napi  ajándékát:

 

 Valahol a fagyos lappföldön, a Mikulás várában a koboldok szorgosan készítették az ajándékokat, miközben megérkezett a Mikulás. Először a koboldok vezetője köszöntötte a jóságos apókát, utána pedig a többiek is. A mikulás beszélgetett egy kicsit a koboldbossal, mert hogy így nevezte, aztán mikor minden készen állt, bepakolták a szánt, hogy az öreg elindúlhasson vele. Mikor a bepakolással készen voltak, elbúcsúztak egymástól, és a mikuláűs útnak indúlt, hogy hűséges szánja segítségével mindenkihez eljusson.

  Meg is érkezett az első házhoz, ahol minden rendben ment, elhelyezte az ajándékot, és indult is tovább. A 2. háznál sem akadt semmi probléma, sikeresen megtörtént az „elhelyezés”. Ám felszállás közben, hirtelen egy orkán erejű széllökés kibillentette a szánt az egyensúlyából, így hát az ajándékok szanaszét hullottak, és a Mikulás ott állt tehetetlenül, nem tudta, hogy mitévő legyen. Ekkor jutott eszébe, hogy felhívja a koboldkommandót, akik ki is érkeztek, üdvözölték a Mikulást, és megkérdezték, mi a baj. A Mikulás elmondta, hogy mi a probléma, és a kommandó vezetője azt mondta, megpróbálják orvosolni a problémát. A koboldok lehajtott fejjel jöttek vissza, sajnos nem sikerült nekik a mentés. A Mikulás nagy bánatában azt sem tudta hová legyen, ekkor lett figyelmes az arra menetelő cserkészekre, akik szintén észrevették őt, és köszöntötték. Az őrsvezető megkérdezte, hogy mi a baj, és hogy tudnak e segíteni. A Mikulás elmondta, és a cserkészek már indultak is összeszedni az elhullajtott ajándékokat. A Mikulás mindenkinek egyenként megköszönte a segítséget, a cserkészek pedig közösen elénekelték neki a Hull a pelyhes fehér hót, megköszönve a találkozást, sok sikert  kívánva  a továbbiakhoz...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://munkasifju.blog.hu/api/trackback/id/tr6811936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibor aus Klagenfurt 2008.12.18. 02:56:55

Nyagyon tetszett a Mormota örs levele. Az örsvezetöjeben egy kcsöv veszett el. Szep volt Adam!
süti beállítások módosítása